Thematisch kuieren doorheen ons favoriete muzieklandschap. We gidsen jullie langs wegen die iedereen wel al eens bewandelde, maar evenzeer richting onherbergzame klankgebieden.

Volgende show: zaterdag 4 juni om 10:00.

Herbeluister

 • #61. Ken Dust.

  Een gast in Eclect is zelden uitgeblust, wij presenteren met lust: Ken Dust. We hebben onze pollekes meermaals gekust. Ken Dust - a.k.a. Tristan - maakte zijn debuut op Villa Bota tijdens Eclect. Dat smaakte naar meer - zoals zijn naam getuigt - en ondertussen draait hij regelmatig op de beste Brugse radiozender. Verwacht je aan hip hop, soul, jazz en funk. Maar hokjesdenken doet af aan wat Ken allemaal draait. Bovendien is Ken Dust veruit de meest bescheiden, maar grootste muziekkenner in zijn genres die we ooit in de studio hebben mogen verwelkomen. Vergeet dus zeker niet zijn eigen shows te checken: https://www.mixcloud.com/kendustwi/

 • #60. Jaaroverzicht met ons kerstkindje

  Mei nadert en de zon klopt overuren. Tijd om onze kerstspecial te droppen. Een verfrissende aflevering met een overzicht van 2021 in het bijzijn van een echt kerstkind: Robbe, u welbekend. Vrolijke Kerst en een gelukkig nieuwjaar!

 • #55. Banaleseizoensfinale.

  Seizoen 2 zit erop. Om dat te vieren gaven we de luisteraar carte blanche, geen thema, maar gewoon goeie muziek. Benieuwd wat dat geeft? Luister dan naar de laatste aflevering van seizoen 2. Dat is meteen ook de laatste keer dat we de vrijdagavond vulden met ons gewauwel, want volgend seizoen wordt het anders, maar dat verklappen we nu nog niet. Wat we wel al willen meegeven, is dat het geluid volgend seizoen beter zal zijn. Beloofd. Wie erin slaagt om deze aflevering vol gekraak en distortion helemaal te beluisteren, krijgt de helft van ons salaris.

 • #54. Hoezeezonzand.

  Terwijl Siem zuidwaarts de temperaturen aan het opmeten is, kunnen jullie luisteren naar de 54e aflevering van Eclect. Eentje vol zon, zee en zand. Ideaal om de zomer toch een beetje meer leven in te blazen. Geen goesting? Geen probleem. Nee echt niet. Vergeven, maar niet vergeten...

 • #53. Vrouwennamenhetheftinhanden II.

  Een goed concept verdient een gevolg. Kijk maar naar Madagascar II en III, Fast And Furious VI, VII en VIII en James Bond XXIV, XXV en XXVI. Omdat we niet konden achterblijven, presenteren we u deel II van vrouwennamenhetheftinhanden, een aflevering met alleen maar nummers die een vrouwennaam dragen. Welke Duitse had het lef een bevel van Hitler te negeren om het daarna precies uit te voeren in het voordeel van de geallieerden? Hoe kon Harriet Tubman in de 19e eeuw verantwoordelijk zijn voor de bevrijding van meer dan 1000 slaven en slaagt ze er vandaag de dag niet in om een belletje te doen rinkelen bij velen? Antwoorden op deze vragen en nog veel meer vrouwgerelateerde weetjes in deze aflevering van Eclect.

 • #52. Vaccinatieradiocommunicatie.

  Speciaal voor de helft van de Rode Duivels die zich niet lieten vaccineren, maakten we een aflevering vol vaccinatieëvocatie. Verwacht je aan relaxatie, sensatie, animatie, jazzcreatie transpiratie (Siem) en topprestatie (Midas). Laat je injecteren met verkwikkende muziek, oninteressante weetjes en nog van die dingen. Sjieeesh!

 • Close