Nieuws

SIGNAAL: de livebands op de MainStream

17/06/2020

Zaterdag 4 juli

11u: Live recital door Thomas Van Bogaert

Gitarist Thomas Van Bogaert studeerde net af aan het conservatorium in Brussel met hoogste onderscheiding. Al sinds zijn 6e speelt hij gitaar. Toen voor toeristen en passanten voor wat drinkgeld, nu in conservatoriumzalen of flamenco-ensembles. Tijdens SIGNAAL zal hij solo spelen op ons dak. “Ik denk dat de intieme Brugse sfeer een grote invloed op mij heeft. Heel vaak is er een melancholische, nostalgische en romantische kant aan mijn muziek en uitvoeringen te ontdekken.” Hopelijk kan het verbluffende zicht op het Astridpark hem inspireren.

19u: SKEMER

De referenties van SKEMER zijn heerlijk contrasterend als je ze naast elkaar zet: ‘modemagazine Vogue’ en ‘Amenra’. Het heeft allemaal te maken met de uitzonderlijke samenwerking tussen zangeres Kim Peers en gitarist Mathieu Vandekerckhove. Die eerste is een internationaal topmodel dat onder meer de cover van Vogue sierde, de tweede is de gitarist van Belgische post-metaltrots Amenra. Als SKEMER produceren ze donkere en sexy new wave en industrial.

21u30: Turpentine Valley

4 jaar lang al herleidt Turpentine Valley post-metal tot de puurst mogelijke vorm. Geen zang of woorden, maar een muur van geluid dat log, intens en meedogenloos het verhaal etst in je ziel. Met de release van debuutplaat ‘Etch’ op Dunk!Records - toch een kwaliteitslabel in het genre - zette de band in 2019 een serieuze stap voorwaarts.

Zondag 5 juli

15u30 Nick Noel 
 
"Er was geen budget om een western te draaien dus maakte ik de soundtrack.” Nick Noel schrijft verhalen bij de beelden die hij voor ogen heeft. Samen met zijn band ‘The Red Rose Rogers’ heeft hij die beelden zo goed mogelijk proberen te vatten in muziek. En wie western kijkt, hoort americana. Zijn eerste plaat vol southern rock komt dit najaar uit.
 

17u: Berten 
 
Hadden Dimitri Verhulst en Marc Rebillet ooit een romance, dan was Berten het ongelukje daaruit geboren. Hij brengt een ode aan de comment section van HLN en doet dat improvisatiegewijs met funkbeats, gecreëerd op de Boss rc 505 loopstation. Berten ontstond uit verveling tijdens de quarantaine, dus thema's als mild overgewicht, weke cornflakes, vanillepudding en de oppervlakkigheid van facebook-onenigheden zijn volstrekt logische onderwerpen. 
Kan je hoogstaande muziek verwachten? Neen. 
Is dat Vlaams accent verstaanbaar voor iedereen? Neen. 
Kan die kerel überhaupt zingen? Neen. 
Kan ik op zijn minst mijn krent bewegen op de dansvloer? ‘t Zal wel zien joene! 
 
20u: STAKATTAK
 
STAKATTAK is een noisetrio dat geheel naar de traditie van de Brusselse underground (denk: Recyclart en Magasin 4) avant garde koppelt aan een verschroeiende liveperformance. Geen franjes, maar minimale postpunkgrooves met weerhaakjes als gevaarlijke eretekens. You get the picture.